JOUW FAVORIETE VROUW

JOUW FAVORIETE VROUW

Om maar meteen met mijn favoriete vrouw te beginnen: dat is voorlopig natuurlijk Arty.

Bij de research voor mijn nieuwe roman ARTY – kunstenaar, dienstbode, minnares was ik enorm onder de indruk van het vele werk dat o.a. Aletta Jacobs en Wilhelmina Drucker vaak tegen de klippen op verricht hebben.

Zij vertegenwoordigden voor mij alle heldinnen uit die tijd, door wie al veel ten goede veranderde met het verkrijgen van het actieve vrouwenkiesrecht in 1919.

Maar er zijn natuurlijk veel meer inspirerende vrouwen, van toen en van nu, die om allerlei uiteenlopende redenen geweldig bezig zijn.

Alleen, je hoort er maar mondjesmaat over.

Dus vroeg ik op Facebook aan mijn vrienden daar naar hun favoriete vrouw, cq. de vrouw die zij bewonderen. En waarom. Dit leek mij een leuk spelletje, niet in de laatste plaats om in deze rare tijd van onder andere corona de gedachten even naar iets positiefs/inspirerends te verzetten. En de vrouwen die het verdienen, werden allemaal genoemd; daar ging het natuurlijk om. Er kwamen heel mooie antwoorden op, alleen waren het er in 22 uur tijd slechts zeven.

Opnieuw: mondjesmaat.

Misschien dat mijn vraag niet leuk gevonden werd, maar het kan ook dat dit onderwerp de gemoederen gewoon niet zo bezighoudt.

Of misschien ben ik te ongeduldig.  Maar ja, een spelletje speel je nou eenmaal snel, dan blijft het leuk en boeiend.

Dus heb ik na 22 uur besloten om het spelletje te staken en mijn ‘winnaar’ bekend te maken. En ja, niet het mooiste maar wel het origineelste antwoord kwam van de enige deelnemende man, het luidde: ‘De eerste die bij mij opkomt is Anne Frank, maar ik weet niet precies waarom …’

Lex, ik stuur ARTY – kunstenaar, dienstbode, minnares graag naar je toe!

Maureen, Sandra, Sylvia, Edith, Sandra en Monique, veel dank voor jullie prachtige antwoorden, koester de door jullie bewonderde vrouwen en laten we alle vrouwen die wij bewonderen eens wat vaker hardop gaan benoemen!

 

 

By | 2020-10-21T18:21:38+02:00 21 October, 2020|Blog|0 Comments

About the Author: